Betöltés folyamatban...
HIBA!
Ez itt most egy hibaüzenet.

Duális képzések szakmai, jogi és könyvelési információk

Duális képzések szervezése, kivitelezése, információk

Súgó

Súgó menüpontban a szakképzéssel kapcsolatban gyakran felmerült kérdésekre találhat a válaszokat. Ha a csoportok használatával nem találod, amit keresel, akkor a felső kereső segíthet ebben. A kereső a kérdések és válaszok tartalmában is keres.

Kérdés: Ha a munkáltató a saját munkavállalóját vonja képzésbe és a szakképzési munkaszerződés tartalmi elemeivel egy munkaszerződés módosítást kötnek, akkor az új jogviszonynak számít?

Válasz: Ha a munkavállaló meglévő munkaviszonyában napi 8 órát dolgozik, majd a munkaszerződése módosítását követően az eredeti munkakörében a munkaórák száma napi 6 órára csökken, és emellett napi 2 óra szakirányú oktatásban vesz részt. Meglévő munkaviszonyában a munkaköre nem változik. Ekkor a már benyújtott ’T1041-es bejelentőlapot nem kell módosítani, hiszen az eredeti munkaköre és a heti munkaórák száma együttesen változatlan. Ha a munkavállaló a fennálló munkaviszonyában napi 4 órát dolgozik, majd a munkaszerződése módosítását követően az eredeti munkakörében a munkaórák száma napi 4 óra marad, de emellett napi 2 óra szakirányú oktatásban vesz részt. Fennálló munkaviszonyában a bejelentett munkaköre változatlan. Ebben az esetben a korábban benyújtott ’T1041-es bejelentőlapot változásbejelentéssel módosítani kell, mivel a munkaórák száma napi 4 óráról 6 órára növekedett.