Betöltés folyamatban...
HIBA!
Ez itt most egy hibaüzenet.

Duális képzések szakmai, jogi és könyvelési információk

Duális képzések szervezése, kivitelezése, információk

Súgó

Súgó menüpontban a szakképzéssel kapcsolatban gyakran felmerült kérdésekre találhat a válaszokat. Ha a csoportok használatával nem találod, amit keresel, akkor a felső kereső segíthet ebben. A kereső a kérdések és válaszok tartalmában is keres.

Kérdés: Azok a munkavállalók, akik a szakirányú oktatásban úgy vesznek részt, hogy munkaszerződést módosítanak a munkáltatóval, azok a munkavállalók attól kezdve nem számítanak az átlagos statisztikai létszámba?

Válasz: Az, hogy az Szkr. 247. § (2) bekezdése alapján a szakképzési munkaszerződéssel rendelkező tanulókat, illetve képzésben részt vevő személyeket az átlagos állományi létszámba nem lehet beleszámítani, a szakirányú oktatásban részt vevő saját munkavállaló szakképzési munkaszerződés elemeivel kiegészített munkaszerződése esetére nem vonatkoztatható, így minisztériumi szakmai álláspont szerint a szakirányú oktatásban az Szkr. 248. §-a alapján részt vevő személy, azaz a saját munkavállaló továbbra is beszámítható az átlagos állományi létszámba.