Betöltés folyamatban...
HIBA!
Ez itt most egy hibaüzenet.

Duális képzések szakmai, jogi és könyvelési információk

Duális képzések szervezése, kivitelezése, információk

Súgó

Súgó menüpontban a szakképzéssel kapcsolatban gyakran felmerült kérdésekre találhat a válaszokat. Ha a csoportok használatával nem találod, amit keresel, akkor a felső kereső segíthet ebben. A kereső a kérdések és válaszok tartalmában is keres.

Kérdés: Ha egy Társaság EKHO adózási módot választó magánszemélyeket alkalmaz munkaviszonyban, részt vehet-e a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020 (II. 7.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Szkt. Vhr.) 248. § (1) bekezdése alapján a szóban forgó saját munkavállalóival szakmai képzésben? Amennyiben igen, akkor a Szocho tv. 17/A. § (1) bekezdése szerinti adókedvezmény igénybe vehető-e?

Válasz: Tekintettel arra, hogy az idézett jogszabályhelyek egyike sem tartalmaz korlátozó rendelkezést az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásfizetést jogszerűen választó munkaviszonyban álló személlyel összefüggésben, ezért nincs akadálya a saját munkavállalók fentiek szerinti szakmai képzésének, valamint az egyéb feltételek fennállása esetén a szociális hozzájárulási adóból történő kedvezmény érvényesítésének.